Follow Us On

política de Cookies

NEWS

SPAINVisites Dialògiques

Crònica de la visita del passat 17 de desembre 2014 amb l’Institut Valldemosa

Ambdues visita es van desenvolupar amb total normalitat. En el recorregut es va parlar de Derek Jarman amb l’obra Blue, Eulàlia Valldosera amb l’obra Vera Icon i les diferents fotografies documentalistes de Nam Goldin. Les altres obres només es van observar. Es van seguir els passos acordats en la formació per tal de fer servir l’art com una eina per dialogar i desenvolupar converses sobre el VIH i les diverses temàtiques que anaven sorgint.
Un dels temes principals va ser la reflexió entorn de l’art i el VIH des dels seus orígens fins ara. Els alumnes dels dos grups van fer moltes preguntes del VIH en l’actualitat i es va generar un gran diàleg del tema, cosa que demostra la necessitat d’informació i curiositat que aquest tema aixeca, alhora que ens parla de la importància de parlar obertament d’aquests temes a partir de les diverses obres. Es van mostrar molt motivats a participar en temes inspirats per les diferents obres: les expectatives de la vida, l’angoixa i les pors, l’estigma de ser seropositiu o els prejudicis socials en general, la mort, la cura a les persones des de 1983 fins ara . Finalment parlem de l’esperança que es té d’eliminar aquest virus i les coses que es poden fer per evitar més contagis i eliminar la discriminació al que és diferent i divers en els nostres dies. Van ser dues visites molt interessants, i mitjançant l’exposició vam poder aprendre i conversar sobre més sobre diversos temes que giren sobre la cura, la relacions i els estereotips que ens creuen en les nostres realitats més quotidianes.
Institut Valldemosa, 17 de Desembre,  dues visites.  E.E