Follow Us On

política de Cookies

NEWS

SPAIN“Què és el que val la pena de la vida?” Han Nefkens i Dr. Bonaventura Clotet

CaixaForum Barcelona. 11 de novembre, a les 19 hores

El director d’IrsiCaixa, Dr. Bonaventura Clotet, i el col·leccionista i mecenes Han Nefkens es coneixen des de fa anys. El Dr. Clotet és qui tracta Han Nefkens del VIH.

El novembre de 1987, Nefkens va descobrir que havia contret la sida i, després de plantejar-se què val la pena de la vida, va decidir dedicar-se a allò que realment l’apassiona: l’art. Nefkens té dues fundacions, Art Aids i la Fundació Han Nefkens, i és propietari i creador de la Col·lecció H+F, formada per unes 450 obres que té cedides a museus de tot el món.

El Dr. Clotet cada dia es troba amb pacients que, com Nefkens, s’han hagut de fer aquesta pregunta existencial: què és allò que val la pena de la vida? Ell mateix lluita, dia rere dia, per allargar i millorar la vida dels seus pacients. Clotet treballa, des de fa ja gairebé 30 anys, lluitant contra el VIH. I ho fa tant des del vessant assistencial, com a metge, com des del vessant d’investigador, liderant l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, un dels centres de recerca en VIH de prestigi internacional.

El Dr. Bonaventura Clotet i Han Nefkens parlaran, moderats per les becàries de ”la Caixa” Rosina Malagrida i Martina Millà, sobre l’art, la ciència i la vida. Rosina Malagrida és cap de la Unitat de Public Engagement on Health Research i directora d’Xplore Health a IrsiCaixa. Martina Millà és cap de Programació i Projectes de la Fundació Joan Miró de Barcelona.

Entrada: 4 € (50% de descompte per a clients de ”la Caixa”). Places limitades.