Follow Us On

política de Cookies

Projectes

SpainLAWRENCE WEINER AL MERCAT DE SANTA CATERINA, BARCELONA, 27/02/2013 – 02/2014

SpainLAWRENCE WEINER AL MERCAT DE SANTA CATERINA, BARCELONA, 27/02/2013 – 02/2014

27 January, 2013

La Fundació ArtAids i Lawrence Weiner han concebut una nova instal·lació que es mostra actualment al Mercat de Santa Caterina de Barcelona i que pròximament ho farà en altres places. L’objectiu és sensibilitzar la població sobre la sida i l’estigma associat a la malaltia.

La Fundació ArtAids presenta Per sempre i un dia, una escultura-banc que traspassa les parets del museu i que actualment es mostra en un dels mercats més representatius de Barcelona, el de Santa Caterina. Després viatjarà a altres ciutats, com ara Vigo. La instal·lació s’acompanya d’un projecte educatiu que s’està duent a terme entre els comerciants i els clients, així com amb alumnes de secundària; aquests darrers inicien el taller a les aules.

L’autor de l’obra és Lawrence Weiner (Nova York, 1942), un dels artistes més significatius dels nostres temps. Es tracta d’un creador que té el do de donar forma a escultures fetes amb paraules que conviden a reflexionar sobre coses impensables en aparença. L’escultura és seient, punt de trobada i acollida que ArtAids ofereix cada dia als transeünts en aquest mercat internacional després de la reforma dels arquitectes Enric Miralles i Benedetta Tagliabue.

A vista d’ocell, l’escultura Per sempre i un dia presenta una forma d’el·lipsi a l’interior de la qual s’hi troba un triangle equilàter. Frontalment, l’estructura és explícita en el seu significat (un banc en el qual un pot asseure-s’hi per descansar), però sense ser impositiva en el seu aspecte formal o el seu simbolisme. Al centre d’aquest banc el·líptic, un pal de dos metres d’altura. Té forma d’obelisc triangular i a la part superior hi apareix una llegenda. En cadascun dels tres costats es mostra en un idioma diferent, castellà, català i anglès respectivament, sense que cap d’ells prevalgui sobre l’altre. Diu així: “Per sempre i un dia. Posat al mateix lloc tal com és.”

L’obra s’ha dut a terme amb el patrocini de Banc Sabadell. Compta, a més a més, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut de Cultura i l’Institut de Mercats de Barcelona.

PER SEMPRE I UN DIA. Fins a principis de 2014. Lloc: Mercat de Santa Caterina. Plaça Joan Capri, Barcelona. Horaris: dilluns, de 8 a 14 h; dimarts i dimecres, de 8 a 15.30 h; dijous i divendres, de 8 a 20.30 h; dissabtes, de 8 a 15.30 h; diumenges, tancat.