Follow Us On

política de Cookies

Projectes

MYANMARNOVA XARXA DE CLÍNIQUES A YANGON

MYANMARNOVA XARXA DE CLÍNIQUES A YANGON

20 November, 2012

Els tractaments contra la sida només són efectius a llarg termini. Thazin és el nom d’una flor, però també d’una clínica: la que va obrir Medical Action Myanmar (MAM) al juny de 2009 a Hlaingthayar, una de les zones més degradades de Yangon (Myanmar).

Medical Action Myanmar rep el suport de la Fundació ArtAids per al diagnòstic i el tractament del VIH.

En l’actualitat, MAM està tractant 963 pacients amb antirretrovirals: 904 adults i 59 nens. De les 3.006 persones que es van fer la prova de la sida el 2011, un total de 530 van donar positiu, és a dir, el 18 %, una xifra molt elevada.

MAM obrirà properament un nou centre en una altra de les àrees més pobres, Shwepyithar, i posarà d’aquesta manera la primera pedra d’una xarxa de clíniques per assistir la població. És necessària: del conjunt de països menys desenvolupats, Myanmar és el que rep menys assistència oficial per al desenvolupament.

Les noves clíniques operaran també sota la idea de “clínica global”. És a dir, en cadascuna s’hi farà la prova de la sida, es duran a terme campanyes de prevenció, es facilitarà un diagnòstic, es tractaran les infeccions derivades, es facilitarà tractament antirretroviral i s’ajudarà els més necessitats a sufragar l’alimentació i el transport. L’objectiu és que cadascuna de les futures clíniques cobreixi tot el ventall de necessitats.