Follow Us On

política de Cookies

Projectes

SPAINEspais íntims 2.0. Parlem de la sida

SPAINEspais íntims 2.0. Parlem de la sida

5 April, 2012

ESPAIS ÍNTIMS parteix de la necessitat de sensibilitzar i fomentar la prevenció de la SIDA, tot fent de l’art un vehicle d’integració social i de reafirmació de la ciutadania.

Espais Íntims és un projecte d’intervenció col·lectiva a través de l’art contemporani que té l’objectiu de potenciar l’espai íntim com un espai de cura. Es busca així generar a través de l’art un espai de reflexió col·lectiva sobre la intimitat i tots aquells temes que se’n deriven: l’espai públic i l’espai privat, la individualitat i les relacions amb els altres, la sexualitat, el risc, el plaer, etc.

Dins un marc de confiança, volem convidar als participants a intervenir en un procés creatiu que partirà de la reflexió individual fins a arribar a una intervenció artística col·lectiva.

L’artista convidada és l’Ariadna Rodríguez¹, qui treballa de forma directa amb els participants apropant-los als processos artístics i  oferint-los la possibilitat d’experimentar per ells mateixos la pràctica creativa.

En aquesta edició d’Espais Íntims el projecte s’està duent a terme a diversos Centres Penitenciaris de Catalunya. Es dirigeix a grups heterogenis d’entre 12 i 16 persones preses, tant en mòduls de dones com d’homes, que al llarg de 4 sessions experimenten, exploren i creen a partir del concepte d’intimitat.

CENTRES PENITENCIARIS DE CATALUNYA

BARCELONA

Centre Penitenciari d’Homes de Barcelona (presó Model), Centre Penitenciari de Dones de Barcelona (presó de Wad Ras), Centre Penitenciari de Quatre Camins, Centre Penitenciari de Joves (18-21 anys, la Roca del Vallès), Centre Penitenciari Brians 1 (departament d’homes i departament de dones, Sant Esteve Sesrovires, Baix Llobregat), Centre Penitenciari Brians 2 (Sant Esteve Sesrovires, Baix Llobregat), Centre Penitenciari Lledoners (Sant Joan de Vilatorrada, Bages)

GIRONA

Centre Penitenciari de Girona, Centre Penitenciari de Figueres

TARRAGONA

Centre Penitenciari de Tarragona

LLEIDA

Centre Penitenciari de Ponent (departament d’homes i departament de dones)

___________________________________________________________

¹Artista formada en els camps de la Música (Conservatori Superior del Liceu, Barcelona i Berklee College of Music, Boston), la Dansa o Moviment (dansa clàssica, contemporanea i Body Weather) i el Performance Art i Art Sonor (School of the Museum of Fine Arts, Boston i workshops IPAH, Berlin). Ha presentat projectes de creació pròpia als Estats Units, França, Alemanya i Espanya. Recentment ha presentat el seu treball a CORPOLOGIA (festival FEM de Girona), DIES DE NODES (Nodes de Gràcia) i IN-ROMERIA (Local de Raravis i La Poderosa). Publicarà al proper número de la revista EFÍMERA i es comisaria del ‘cicle-segle de Performance Art’ que s’està duent a terme des del mes d’octubre a la Galeria Fidel Balaguer.

Més informació a: http://ariadnarodriguez.com/PERFORMER.html