Follow Us On

política de Cookies

XARXA

Musa Nxumalo

El fotògraf Musa Nxumalo (1986, Soweto) viu i treballa a Johannesburg (Sud-àfrica) i als seus entorns. Nxumalo va captar per primer cop l’atenció en ser reconegut amb el quart Premi Edward Ruiz per la seva exposició debut Alternativa Kidz, el 2009. Les sorprenents fotografies en blanc i negre de Musa retraten la joventut negra urbana que s’identifica amb la cultura alternativa. Nxumalo representa i resitua no només la cultura juvenil mainstream de Sud-àfrica, sinó també la capacitat de la contra-cultura alternativa per reaccionar contra els estereotips socials. En aquest context, la cultura alternativa és tan dissonant culturalment com alliberadora individualment. Musa troba la inspiració en una eclèctica mescla de grups de música i fotògrafs locals i internacionals, però se les arregla per presentar una visió única i potent de la seva pròpia escena social.

Els seus treballs han estat mostrats en diverses exposicions en espais d’art de Sud-àfrica i Europa, entre les quals destaquen la que va realitzar el 2009 a la Michael Stevenson Gallery de Woodstock (Ciutat del Cap); …for those who live in it, a l’espai MU project d’Eindhoven (Holanda), el 2010; la del festival Atri Reportatge d’Itàlia (2010); Us, a la Iziko South African National Gallery de Ciutat del Cap (2010); la de la galeria Afronova de Braamfontein (2010); i Short Change, a la Market Photo Workshop Gallery de Newtown, Johannesburg, el 2009.

http://www.musanxumalo.com