Follow Us On

política de Cookies

XARXA

PEPE ESPALIÚ

Pepe Espaliú va néixer a Còrdova el 1955, on va morir el 1993.

Pepe Espaliú és a dia d’avui un dels artistes més importants de la història de l’art contemporani espanyol. Molt influenciat per la literatura, la poesia i la psicoanàlisi, Espaliú deixa al seu darrere una intensa, abundant i coherent producció amarada de metàfores i símbols recurrents com la màscara, els guants, la cicatriu i la closca de tortuga. En les seves escultures, pintures, dibuixos, fotografies i performances afronta amb fermesa i sinceritat les seves preocupacions sobre la seva sexualitat i espiritualitat, i les pors o traumes que a les experiències socials de totes dues hi van associats. Més endavant, després de contraure el VIH, Espaliú depura i reorienta la seva iconografia envers la seva malaltia i produeix en aquesta època les seves conegudes crosses i cadires portadores, per acabar protagonitzant accions públiques recordades per la seva transcendència no només artística, sinó essencialment social i política. L’obra d’Espaliú forma part de les col·leccions dels principals museus d’Espanya i Europa, entre ells el Centro Andaluz de Arte Contemporáneo (Sevilla), el Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (Madrid), la Fundació “la Caixa” (Barcelona), el MACBA (Museu d’Art Contemporani de Barcelona) i la Tate Modern (Londres).