Follow Us On

política de Cookies

XARXA

DEIMANTAS NARKEVIČIUS

Deimantas Narkevičius va néixer el 1964 a Utena (Lituània) i viu actualment a Vílnius.

Va començar a treballar en cinema a principis de la dècada de 1990. Les seves pel·lícules exploren la complicada pràctica de la memòria i retraten una societat contemporània confrontada amb els dolorosos processos de la història. La càmera li oferia l’oportunitat d’explorar diferents narratives i li permetia jugar amb el pas del temps. En el cinema va trobar el mitjà perfecte per explorar tant el so com el llenguatge visual.

La disjuntiva entre les paraules i les imatges a les seves pel·lícules revelen la impossibilitat d’un documental objectiu. Defuig els primers plans, que són una característica habitual dels documentals contemporanis, emprats habitualment per provar la veracitat del testimoni en una entrevista. Els personatges centrals de les narracions de Narkevičius no surten sovint en pantalla i són reemplaçats per objectes, dibuixos o altres substituts.

Ha exposat de forma individual i col·lectiva, entre d’altres, a la 29a Biennal de São Paulo (2010), la BFI Southbank Gallery (Londres, 2009), la 11a Biennal Internacional d’Istanbul (2009), el Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (Madrid, 2008), Secession (Viena, 2008), el pavelló lituà de la 49a Biennal de Venècia (2008), Skulptur Projekte Münster 07 (Münster, 2007) i la 50a Biennal de Venècia (2003).