Follow Us On

política de Cookies

XARXA

David Goldblatt

David Goldblatt va néixer a Randfontein (Sud-àfrica) el 1930 i viu actualment a Johannesburg.

Va néixer en una família que s’havia traslladat a Sud-àfrica per fugir de la persecució religiosa. És reconegut internacionalment pel seu compromís social, que es reflecteix en la fotografia que ha anat produint des de principis de la dècada de 1960, tot i que la seva obra no retrata el tipus d’escenes horribles que es poden esperar de fotògrafs documentalistes de l’apartheid i el violent període posterior.

El 1989 Goldblatt va fundar el Market Photography Workshop a Johannesburg, amb l’objectiu d’“ensenyar coneixements visuals i habilitats fotogràfiques als joves, posant especial èmfasi en els desafavorits per l’apartheid”.

El 1998 va ser el primer sud-africà a presentar una exposició en solitari al MoMA de Nova York i va ser un dels pocs artistes sud-africans que va exposar a la Documenta 11 (2002) i la Documenta 12 (2007) de Kassel (Alemanya). Les fotografies de Goldblatt formen part de les col·leccions del Museu Nacional de Sud-àfrica a Ciutat del Cap, la Bibliothèque nationale de France (París), el Victoria and Albert Museum de Londres i el MoMA. S’han publicat diversos llibres de les seves fotografies. Goldblatt va rebre el premi Hasselblad l’any 2006, el premi Henri Cartier-Bresson el 2009 i el premi Lucie per la seva trajectòria el 2010.