Follow Us On

política de Cookies

XARXA

CHRISTODOULOS PANAYIOTOU

Christodoulos Panayiotou va néixer el 1978 a Limassol (Xipre) i viu actualment a Berlín.

Format originàriament en arts performatives i dansa a Lió i Londres, l’obra de Christodoulos Panayiotou està integrada per performances i abasta col·lectivament tots els nivells d’allò que es podria descriure com un espectre de l’art performatiu, des de la creació d’un espai per a una activitat com ara la dansa, la direcció d’actors i esdeveniments, fins a l’enregistrament i el seguiment de les performances, tant de l’artista com de la societat. Format en diversos mitjans, sovint incorporant el vídeo i el so en la instal·lació, les intervencions estètiques de Panayiotou sovint fan referència a estímuls polítics i, malgrat això, es poden llegir de multitud de maneres diferents.

El 2005 Panayiotou va guanyar el premi DESTE de la Fundació DESTE per a les Arts Contemporànies d’Atenes i el 2011 va rebre el premi Futur d’Europa del Museu d’Art Contemporani de Leipzig. Entre d’altres, ha exposat de forma individual i  col·lectiva al Museu d’Art Modern d’Oxford (2006), el Museu Nacional d’Art Contemporani d’Atenes (2007), al Centre d’Art Contemporani Platform Garanti d’Istanbul (2006), el MoCA (Miami, 2009), Artists Space (Nova York, 2009), Witte de With (Rotterdam, Països Baixos, 2009 i 2010), Kunsthalle Zürich (2010), Bonniers Konsthall (Estocolm, 2010), Cubitt (Londres, 2010), Parasol Unit (Londres, 2011) i el Museu d’Art Contemporani de Leipzig (2011).