Follow Us On

política de Cookies

Projectes

SpainYou are not alone. Museo de Arte Contemporánea, Vigo (MARCO)

SpainYou are not alone. Museo de Arte Contemporánea, Vigo (MARCO)

3 August, 2011

21 octubre 2011 – 22 gener 2012

“Quan comparteixes, no estàs sol”. Han Nefkens, fundador i president de la Fundació ArtAids

La Fundació Joan Miró, el  Museo de Arte Contemporánea, Vigo (MARCO) i la Fundación ArtAids van presentar You are not alone (No estàs sol), una exposició comissariada per Hilde Teerlinck, directora del FRAC Nord-Pas de Calais/Dunkerque i  Irene Aristizábal. La mostra va contar amb el suport i col·laboració del Sr. Han Nefkens i el patrocini de la Fundació Banc Sabadell.

You are not alone va voler convidar a la reflexió sobre la discriminació i estigmatització que, encara avui en dia, pateixen els malalts de sida. Tot i que, almenys al primer món, els avenços mèdics han permès augmentar l’esperança i la qualitat de vida dels malalts, sembla que aquests progressos no s’han reflectit en una disminució del rebuig social que suscita la sida.

A You are not alone 12 artistes contemporanis d’arreu del món van contribuir a la lluita contra l’estigmatització amb una mirada innovadora sobre la causa, les conseqüències i el context actual de la sida així com sobre les formes per a combatre-la.

La Fundació ArtAids va produït obres específicament pensades per a l’exposició de sis artistes reconeguts a nivell internacional i no aborden la temàtica de la sida que de manera habitual. Els artistes seleccionats van anar: Deimantas Narkevicius (Lituània), Latifa Echakhck (Marroc), Danh Vo (Dinamarca/Vietnam), Christodoulos Panayiotou (Xipre), Lorena Zilleruelo (Xile) i Elmgreen & Dragset (Dinamarca i Noruega).

Les noves obres es van presentar amb una selecció de peces recentment incorporades a la col·lecció ArtAids de David Goldblatt (Sud-àfrica), Otto Berchem (Estats Units d’Amèrica), Lawrence Weiner (Estats Units d’Amèrica), Sutee Junavichayanont (Tailàndia), Araya Rasdjarmrearnsook (Tailàndia) i Juul Hondius (Holanda).

Al final de l’exposició es va presentar l’obra de Matthew Darbyshire (Regne Unit) concebuda com un espai de reflexió sobre la sida. Com a introducció, es va exposar la visió sobre la malaltia de Pepe Espaliú, un artista espanyol mort el 1993 a causa de la sida.