Follow Us On

política de Cookies

Projectes

SpainExposició ‘Espais Íntims. Parlem de la Sida’

SpainExposició ‘Espais Íntims. Parlem de la Sida’

30 November, 2010

Un projecte d’Experimentem amb l’Art organitzat per la Fundació ArtAids.
De l’1 al 19 de desembre de 2010
Centre d’Art Tecla Sala
Una exposició fruit del projecte artístic i educatiu en el qual es convida diferents col•lectius a fer ús de llenguatges de l’art contemporani per a reflexionar sobre el concepte d’intimitat.
En aquesta exposició es poden veure els resultats de les sessions amb els dos primers grups participants en el projecte: les que mostren les intervencions amb els alumnes adolescents de la UEC Raval (Unitats d’ Escolarització Compartida del Casal d’infants del Raval);  i les experiències artístiques  dels membres del DAE Quatre Camins (Departament d’Atenció Especialitzada del Centre Penitenciari) a través d’ instal•lacions, vídeo i autoretrats.
Procés creatiu
A partir de les sessions amb l’educadora i de les aportacions de la parella d’artistes Cristina Calderón y J. Paulete, s’estableix un diàleg amb els participants sobre tot allò que envolta els seus espais íntims: el plaer, el risc, la confiança, la solitud, l’acord i el desacord…convidant-los a elaborar una proposta de creació col•lectiva que conté parts del jo més visibles i parts del jo més ocult. D’aquesta manera s’intenta analitzar si les nostres relacions amb l’entorn contenen un factor de risc i, introduint de manera implícita o explícita la temàtica del VIH i la SIDA, esbrinar si aquest és un element present dins els espais íntims del grup.
El treball s’inicia a partir d’una instal•lació artística que al•ludeix a l’espai íntim físic, per excel•lència: l’habitació. Aquesta es va transformant a mesura que transcorren les sessions amb les aportacions que els participants re elaboren i sumen en el procés creatiu.