Follow Us On

política de Cookies

NEWS

SENEGALInauguració ‘Tous Ensemble’

Dissabte 8 de maig a les 16.40h.

Illa de Gorée, Dakar

Dins l’Off de la Biennal de Dakar

Comissari: Stef Van Bellingen
Dates: 7-9 maig 2010
Llocs:
Ciutat de Dakar (performance a partir del 5 de maig)
Transbordador a l’illa de Gorée
Illa de Gorée (8 de maig a les 16.30h)

Comissari: Stef Van Bellingen
Dates: 7-9 maig 2010
Llocs:
Ciutat de Dakar (performance a partir del 5 de maig)
Transbordador a l’illa de Gorée
Illa de Gorée (8 de maig a les 16.30h)

Tous ensemble és una exposició per l’off de la Biennal de Dakar. Artistes africans i europeus treballen junts inspirats pel tema de la Sida. Nord i Sud reunits per abordar un tema que ens afecta a tots.

Tous ensemble se celebra a Senegal, a l’off de la Biennal de Dakar, a la volcànica illa de Gorée, amb el seu dolorós passat d’esclavitud i alliberació amb la idea conciliadora de que tots tenim l’ocasió de realitzar el nostre potencial. Senegal gaudeix d’índex d’infecció de la Sida molt baixos, gràcies a campanyes de sensibilització i recursos pràctics.

artistes

Estudi Waru, de Dakar. Curtmetratges sobre el tema del HIV/SIDA, sobre els prejudicis enfront els pacients del HIV/SIDA, l’estigmatització, l’acceptació de la malaltia i la creació de nous valors. Artistes participants: Pi Niang, Fatou Kande Senghor, Aziz Cisse, Arfang Sarr, Jacky Ly i Pamphile Oudiane.

Col·lectiu De Onderneming, Bèlgica. Dies abans de la inauguració de la Biennal de Dak’Art, realitzen les seves performance Prudence a la Plage Olympique i avancen fins a l’illa de Gorée. Prucence és una marca de preservatius a Senegal. Exploren les possibilitats creatives dels preservatius, conviden el públic a participar i es filma aquest procés. Artistes: Boris Van den Eynden, Pauline Niks, Bas Devos i Jesse Creemers.

Lionel Mwe di Malila crea un videoclip: un rap amb músics. Un jove artista s’enamora d’una noia que ha contret el HIV-SIDA. La música comunica un missatge. L’artista va escriure el text i va coordinar la filmació del videoclip. El vídeo es mostra en un monitor, al transbordador que porta fins a l’illa de Gorée.

L’artista Koen Vanmechelen crea el Cosmopolitan Chicken Project, Secció ArtAids. El gall , perdut i sol, evoca aquells que descobreixen que són seropositius: per què jo? La instal•lació parla del virus, de l’estigmatització i l’exclusió. Inclou 7.000 ous. Com moltes vacunes tenen de base l’ou, aquest funciona com una metàfora per a la cura. El diumenge es convidarà la gent a degustar menjars preparats amb els ous. Els nens participaran en un taller on pintaran les closques d’ou.