Follow Us On

política de Cookies

XARXA

Pep Dardanyà

(Caldes d’Estrac, 1961)

Artista visual, antropòleg i gestor cultural. Actualment és director de Can Xalant, Centre de Creació i Art Contemporani. Utilitza el vídeo, la fotografia i la instal·lació per crear intervencions que pertorbin d’alguna manera la consciència del públic. Les seves obres ens remeten, en primer lloc a la mirada i a la natura del procés de creació artística. En segon lloc a la complexitat dels processos socials implicats en diferents fenòmens, com la immigració il·legal, l’explotació (social, sexual, etc.), la marginació i d’altres.

www.pepdardanya.com

PARTICIPA A MIRANT DES DE FORA cAMB L’OBRA:

Lab. 50 (2008 – 2009)
Foto/Vídeo instal·lació.

Lab. 50 està concebuda com el particular diari d’un viatge amb l’objectiu d’oferir un exvot. El destí és la ciutat de Kisangani, a la República Democràtica del Congo –antiga colònia belga-, on va existir un avançat laboratori dedicat a la investigació de la vacuna per a la polio … Lab.50 reflexiona sobre la situació d’abandonament del continent africà, i el seu desemparament pel que fa a la incidència del VIH, un fet que està transformant greument les ja febles estructures econòmiques i socials del continent.