Follow Us On

política de Cookies

NEWS

SpainBarcelona: BECA/GRANT ART AIDS

en-volver1_web

BECA  ART AIDS

12 Juny 2009 – Barcelona
L’artista de Mataró, Verónica Aguilera ha estat la guanyadora de la Beca que ha convocat la Fundació Art Aids en col.laboració amb Can Xalant amb el projecte titulat “En volver”. Es tracta d’una beca de producció d’un projecte de vídeo inèdit relacionat amb el tema SIDA. La presentació de l’obra ja acabada es presentará durant el mes de desembre.

SÍNTESIS

“Embolicar la gent amb una manta de primers auxilis” és un projecte que utilitza el vídeo per desenvolupar una sèrie d’accions a manera d’apunts ràpids que reflexionen sobre la malaltia de la sida i el seu contagi. El projecte ofereix a cada individu la possibilitat de participar i de reflexionar sobre la malaltia i la seva transmissió. La metàfora forma part de la nostra manera de pensar, d’entendre el món. “En volver” tracta el
concepte de protecció, mitjançant l’acció d’embalar a diferents persones amb una manta tèrmica de primers auxilis.
És una reflexió sobre la malaltia i de la seva transmissió tractant-los de una forma subtil i metafòrica molt allunyada de les tècniques publicitàries que tots coneixem.

MEMÒRIA DESCRIPTIVA
La vida està plena de reaccions químiques: en les plantes (fotosíntesi), en el nostre cos (respiració, digestió dels aliments), al nostre voltant (a la cuina, en els laboratoris, en la indústria …). Per tenir bona salut, el sistema immunitari o de defensa s’encarrega de protegir el cos de qualsevol atac de dins o de fora. El sistema immune fa que els agents estranys a l’organisme siguin atrapats i destruïts per cèl lules que estan en diferents llocs del nostre cos. Els defensors són glòbuls blancs anomenats limfòcits i altres tipus de cèl lules anomenades macròfags. A més el sistema immune fabrica anticossos per a combatre’ls, ja siguin virus, bacteris, fongs, etc.
La proposta videogràfica pretén d’una forma divertida i inusual parlar-nos del nostre cos, de les seves reaccions davant les possibles amenaces externes i de les nostres vivències. En el vídeo i durant els assajos es manté un diàleg amb l’interlocutor sobre les pors, inquietuds sobre el seu cos i les possibles amenaçes als que aquest està exposat diàriament.

OBJECTIUS GENERALS

El projecte “Embolicar la gent amb una manta de primers auxilis” té com a objectiu fomentar actituds de respecte davant les persones “humans” sense distinció.

“Embolicar” vol recordar que tots som vulnerables a la malaltia per aprendre a sentir, tolerar, valorar.

Relacionar conceptes com; “embalar i protegir” per al desenvolupament creatiu d’una proposta sobre la malaltia de la sida i el seu contagi.

OBJECTIUS ESPECÍFICS
Permetre als participants participar amb la seva experiència directa en un projecte artístic.

Visualitzar d’una manera directa i creativa les experiències personals sobre la malaltia i les seves conseqüències.

Elaborar un document videogràfic que serveixi per conscienciar d’una forma més directa i personal.